Milyenek a gyermekek a születés napja szerint

Létrehozva 01.10.2021
Gyermeke nem születik üres papírlapként, karakterrel és személyiség temperamentummal születik. Attól függ, hogy mi van a génekben. Vagy a csillagokban? Az, hogy gyermeke milyen lesz, az asztrológia szerint, a bolygók felállása befolyásolja, amely a születési nap alá esik. Szóval mit várjunk el a vasárnap és mit a csütörtökön született gyermektől?

Az ókori rómaiak a naptáruk elkészítésekor úgy döntöttek, hogy a hétnek hét napja lesz, és hogy minden napnak egy szabad szemmel látható bolygók egyike felel majd meg. A római tudósok aztán rájöttek, hogy a bolygó természete részben tükröződik azon ember természetében, aki azon a napon született. Nyilvánvaló, hogy az egész horoszkóptól függ, hogy miként épül fel, és milyen bolygók élnek az egyénben, egy egyedien összeállított asztrológiai “pitében”.

Hétfőn született gyermekek

A hold a hétfő szimbóluma. “A hétfői gyerekeknek szép arcuk van” – ezt állították a rómaiak, és igazuk volt. Végül is a hold gyönyörű és titokzatos, bár hideg, mégis minden korosztályú költők legkedveltebb múzsája. És pont ilyen a gyermek is. Szép, érzékeny, feltűnő és mindenki által csodált. De egyben szomorú, robbanékony, zárkózott és makacs is. A Hold uralma alatt született gyermekek nagy képzelet erővel rendelkeznek. Saját világot hoznak létre, amelybe gyakran bezárkóznak. Hangulatosak, türelmetlenek és gyakran érzelmek hatása alatt cselekszenek. Nagyon gyorsan fel akarnak nőni, mindent tudni és felismerni akarnak, nem félnek az akadályoktól, a saját fejük után mennek, de gyakran cselekednek majd a környezet nyomása alatt.

Kedden született gyermekek

“A keddi gyermekek tele vannak irgalommal”. A keddi napot a Mars irányítja. A Mars a háború istenének bolygója, amelyet a rómaiak értékeltek atlétikai szépségük és bátorságuk miatt. Ezért a kedden született gyermekek nagyon életképesek, szabad gondolkodásúak, és küzdelmesek lehetnek. Gyakran sikoltoznak, harcolnak és mérgelődnek, mindennek az ő véleményük szerint kell lennie, gyakran vitatkoznak és ingyen semmit sem adnak. De nagyon függetlenek vagy lesznek, nagyszerű sportolókká válhatnak, semmitől nem félnek, mindenbe bátorsággal indulnak és védeni fogják szeretteiket a saját életük árán is. Ha azonban valami fontosról van szó, a kedd gyermekei koncentráltan és megfontoltan járnak majd el.

Szerdán született gyermekek

A szerdai napnak a Merkúr uralkodik. „A szerdán született gyermekek tele vannak bánattal”. A Merkúr a “tanulmányok” bolygója, és az abban született gyermek ügyes, ám ezzel egyidejűleg szükségtelenül sokat aggódik (ebből következik a bánat). A szerdán született gyermekek nagyon okosak, gyorsan tudnak beszélni és kifejezni magukat, és kiváló kommunikációs készséggel rendelkeznek. De elég gyakran maguk készítik a valóságot, majd következik a csalódás. Szeretik a társaságot, és vágyakoznak az élmények után. Remek ízlésük lesz, és különféle képességekkel tűnnek majd ki. Leendő tudósok vagy írók. Örök lelkesedés kíséri őket, és folyamatosan új dolgokat próbálnak majd ki. A szerdán született gyermekek tanulmányi típusúak, és szeretnek egyfolytában fejlődni, ne próbálja megfékezni vagy megszelídíteni őket, megsemmisítheti jövőbeli potenciáljukat.

Csütörtökön született gyermekek

A csütörtöki gyermekek ismerik az utat.“ A csütörtökhöz a Jupiter van kijelölve, így a csütörtöki gyermekek nagy temperamentummal rendelkeznek, gyorsan megtanulnak járni és szeretnek szaladgálni. A közeledő napokban megkedveli a kirándulásokat és a kalandokat, mindig akarni fog valamit csinálni, az unalom az ellensége lesz, és ezt sokszor a tudtára is adja majd. A csütörtöki gyermekek barátságosak és szeretik a kollektívákat, mindig valamin meglepődnek, és minden érdekli őket. Az élet egy folytonos játék lesz számukra. Mindig pozitívan gondolkodnak, sokat nevetnek, és mindennek örvendeznek majd. A világon való tartózkodásuk célja az igazság, megértés és a nemesség lesz. A Jupiter gyermekeinek negatív vonása a pazarlás, a büszkeség és a kényeztetés.

Pénteken született gyermekek

A pénteknek a Vénusz dominál. „A pénteki gyermekek szeretnek és szeretnek adni“. A pénteken született gyermekek aranyosak, és azonnal az ujja köré csavarnak mindenkit. Nyugodtak, de a társaságban magukra vonják a figyelmet. Soha semmit sem csinálnak egyedül, azt akarják, hogy mindenki körülöttük legyen. Intelligensek és művészileg tehetségesek lesznek. Imádni fogják a verseket, dalokat, meséket. Állandóan kedvesek és segítőkészek maradnak. A Vénusz gyermekei nagyon romantikusak, mindenféle ajándékokkal halmozza majd el Önt, ám hiábavalóságukkal, hiúságukkal kellemetlenné tehetik az életét, és a rendet sem igazán ismerik.

Szombaton született gyermekek

A szombatot a Szaturnusz irányítsa. A rómaiak szerint “a szombati gyermek keményen dolgozik megélhetése érdekében”, ami azt jelenti, hogy ingyen semmit sem fog kapni. A Szaturnusz azonban a kemény munka és a fegyelem bolygója. A gyermekek melankolikusak és megközelíthetetlenek, nem akarnak beleilleszkedni kortársaik közzé, jelei az érettség és sok dolgot nagyon hamar észrevesznek majd. Nagyon makacsok, önzőek és rosszul viselik majd az újdonságokat. Bosszantóak is lehetnek, segíteni kell nekik megtanulni élvezni az életet, megmutatni a jobb világot és megmutatni, hogy a nevetés nagyon könnyű dolog. Másrészről pedig lesz érzékük a rendhez és a következetességhez. A Szaturnusz gyermekei türelemmel és takarékossággal lettek ellátva. A tökéletességre vágynak majd, és a pontosság a minden lesz számukra.

Vasárnap született gyermekek

A nap gyermekei. “Egy vasárnapi napon született gyermek tisztességes, bölcs és jó.” A nap gyönyörű, meleg és melegítő, és ez a vasárnap született gyermekek sorsa. A vasárnapi gyermekek optimisták, annyi energiát bocsátanak ki, hogy ez sok embert vonz, elterjesztheti az örömöt, ezáltal pozitívan motiválva másokat. De a nap uralja a rendszerünket, így a nap gyermekei is megpróbálnak kitűnni és parancsolni másoknak, hogy mindennek ő szerintük kell lennie. A vasárnapi gyermekek legnagyobb negatívumai az, hogy elfelejtenek lassítani és pihenni. Felnőttkorban a vasárnap született gyermekek nagyon okosak és őszinték lesznek, amit viszont másoktól is elvárnak.

Mgr. Daniela Fruhwirtová Hradská
Maminka dvou dětí, spisovatelka, milovnice literatury, kultury, módy a dětí, autorka básnické sbírky, vítězka literárních soutěží Týnišťský literární Parnas, finalistka soutěže www.ceskohledaspisovatelky.cz a autorka článků pro ženy a maminky.